Goede Doelen

Hieronder een overzicht van de steun aan goede doelen in de afgelopen jaren.

JAAR 2022

Ondernemerscafé

Op 24 november organiseert ZON Doesburg een ondernemerscafé. De bezoekers wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dit komt ten goede aan onze goede doelen pot. Hier gaan we in december 2022 of eerste kwartaal 2023 een mooie bestemming voor vinden. Heb jij een mooi initiatief of idee dat we kunnen steunen, laat het ons weten.

Meer informatie?  Stuur een e-mail aan bestuur@zondoesburg.nl 

Doneren:

Doesburg Vitaal en Naaiatelier Kieskleurig

Voor de aanschaf van geluksdoosjes met inhoud voor nieuwe deelnemers met een kleine portemonnee van Doesburg Vitaal. Een mooie combinatie met Naaitatelier Kieskleurig die stoffen hartjes naaiden voor in de doosjes. Donatie € 350,=.

NL Doet: in actie voor Speeltuin Kindervreugd

Op NL Doet dag hebben een aantal leden van ZON de handen uit de mouwen gestoken om de speeltuin weer klaar te maken voor de komst van de kinderen. Schoonmaken van toestellen en schilderen van tuinhuisjes.

Donatie aan Speeltuin Kindervreugd

Voor de aanschaf van rubberen matten heeft ZON € 500,= geschonken aan de speeltuin. Met deze rubberen matten kunnen zij een nieuw parcours aanleggen.

 

 

VOORGAANDE JAREN

Kerstdiner

Kerstmaaltijden aangeboden door ZON en Ongedwongen. ZON wil iets betekenen voor de mensen die alleen zijn met de kerst of die iets minder te besteden hebben. Samen met Ongedwongen eten & drinken in de Roggestraat hebben we 150 keer een 3 gangen menu aangeboden, die mensen op kerstavond hebben opgehaald. Ruud Wijlhuizen, de eigenaar van Ongedwongen heeft dit met zijn team mogelijk gemaakt en dat was bijzonder. Er is super hard gewekt om dit mogelijk te maken door een ondernemer met een sociaal hart. We zijn van plan om deze actie ieder jaar te ondersteunen.

Sinterklaasactie

De Sinterklaasactie is geïnitieerd door actieve Doesburgers. Samen hebben ze bedacht dat ieder kind een cadeau moet krijgen van de Sint. Samen met hulp Sinterklazen hebben ze geld ingezameld. In het totaal zijn er 45 zakken met cadeaus uitgedeeld voor kinderen van gezinnen die worden ondersteund door de Voedselbank of Stichting Leergeld. Er zijn heel veel warme reacties gekomen op deze spontane Sinterklaasactie in Coronatijden. Zon heeft 10 kinderen “geadopteerd” en nog een schenking gedaan voor cadeaupapier en wat lekkers. In het totaal hebben 93 kinderen cadeaus mogen ontvangen van de vele vrijwilligers. Een mooie warme actie; een cadeau voor ieder kind.

Gift  aan de schilders school: 
Schilderscursus voor kinderen uit de wijk; Zuidelijk Molenveld, in de zomervakantie met elkaar werken aan een mooi schilderij. Met elkaar voor de buurt. 

Gift aan Sportclub Doesburg:
Een bijdrage voor de trainingscursus om te leren omgaan met soms moeilijk gedrag van jeugdigen.

Gift aan 0313
Gelegenheid voor de jongeren om buiten te zitten en elkaar te ontmoeten

Gift aan de 5 mei viering
Ondersteuning van de 5 mei viering op de markt

Gift aan de Doesburgse Basisscholen
Muziekochtend voor alle kinderen